Západočeská pobočka

Kalendář na rok 2025

Nový astronomický kalendář ASTROFOTO 2025, který vám nabízíme, je společným dílem Libora Šmída, Václava Kohouta a Josefa Jíry, členů Západočeské pobočky České astronomické společnosti, pod jejíž hlavičkou se autoři dlouhodobě věnují propagaci astronomické fotografie a historii astronomie. Svými aktivitami tak navazují na prvorepublikovou edici „Knihovna přátel oblohy“ Josefa Klepešty, která vydávala propagační materiály a publikace s astronomickou tématikou. Kalendář obsahuje snímky českých a slovenských astrofotografů, kteří byli ochotni prezentovat svoje fotografie v našem kalendáři, jmenovitě Petr Hykš, Zdeněk Vojč, Pavol Janúšek, Libor Čapkovič, Zdeněk Vojč, Tomáš Zábranský, Martin Myslivec, Pavol Kollárik, Lukáš Veselý, Miloš Gnida, Václav Paveza, Martin Myslivec, David Zimák, Jan Eliášek, Dagmar Drahokoupilová. Všem autorům moc děkujeme.

Váš zájem o kalendáře podporuje naše astronomické aktivity v západních Čechách.

Kalendář je ve formátu A3 a skládá se ze 14 tematických listů. Vaše případné dotazy spojené s nákupem a distribucí kalendáře zasílejte na pobočkový e-mail: infozpcas@seznam.cz.

Kalendář si můžete osobně vyzvednout v Plzni na hvězdárně (po telefonické domluvě) nebo v Rokycanech. Dalším místem, kde bude kalendář k dispozici je seminář Plzeňská okna do vesmíru, který se uskuteční 16. 11. 2024 v Plzni na 25. ZŠ. Kalendáře odesíláme i přes službu Zásilkovna, ale až v listopadu! Je pravděpodobné, že pojedeme s balíčkem kalendářů do Prahy. Bližší informace o místě vyzvednutí jsou uveřejněny v textu níže, kde taky naleznete náhledy na jednotlivé stránky kalendáře, které mají záměrně sníženou kvalitu. Do nového roku 2025 vám přejeme mnoho astronomických zážitků :-) !



Podrobnosti ke kalendáři:

  • členové astronomických spolků v ČR a SR platí 180,- nečlen platí první kus za 230,- další již za 180,-, poštovné a balné 100,-
  • kalendáře odesíláme přes službu Zásilkovna, pokud žádáte o jiný způsob doručení, tak nás prosím informujete na e-mail infozpcas@seznam.cz
  • prosíme o trpělivost spojenou s distribucí kalendáře, v současné chvíli se snažíme uspokojit zájemce o kalendář, kteří si kalendář vyzvednou osobně na nějaké akci. První balíčky budeme rozesílat pravděpodobně během listopadu. Abyste měli kalendář v čem odnést, můžete si současně zakoupit i plátěnou tašku s motivem Manětínské oblasti tmavé oblohy. Cena tašky Kč 70,-, pro členy ČAS Kč 50,-.
  • kalendář s taškou si budete moci vyzvednout na akcích pořádaných Západočeskou pobočkou např. 16. 11. 2024 v Plzni na 25. ZŠ na akci Plzeňská okna do vesmíru.
  • plánujeme i možnost osobního vyzvednutí v Praze a to 19. 10. 2024 na AU Spořilov, Boční II 1401, 141 00 Praha 4 od 9h 30min
  • vaši objednávku kalendáře můžete vyřešit pomocí objednávkového formuláře


[1] ASTROFOTO 2020: Odkaz
[2] ASTROFOTO 2021: Odkaz
[3] ASTROFOTO 2022: Odkaz
[4] ASTROFOTO 2023: Odkaz
[5] ASTROFOTO 2024: Odkaz

Autor článku: Josef Jíra
Aktualizace: 14. 10. 2024

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti